Lido BLoemendaal is nu San Blas

Graag delen wij met jullie een artikel wat afgelopen maand in de TegelTotaal heeft gestaan.

“Dit is het bewijs dat de markt weer aantrekt. Mensen durven weer iets!” Dick Kol van KOL tegels uit Haarlem begeleidt veel projecten in de regio. De transformatie van de strandtent Lido bij Bloemendaal geldt als één van de meest bijzondere. Het echtpaar Frank en Martine van Rossum herdoopten afgelopen mei de voormalige Beachclub Lido in San Blas, vernoemd naar een eilandengroep bij de Caribbean. Daar bij Panama bezitten de Van Rossums ook een strandrestaurant, welke het hele jaar geopend is én met die gedachte ontwierp Frank een fenomeen voor Bloemendaal welke dankzij forse roldeuren alle seizoenen open kan blijven.

San Blas KOL tegels

Uit de hand
Dit feit hield wel degelijk verband met de keuze voor tegels op de vloer. Want niet alleen zand maar mogelijk ook modder en sneeuw kunnen naar binnen gelopen worden. De tegels liggen vooral rond de meterslange bar. Van Rossum verklaart: “De investering loopt al uit de hand met heel bijzondere ornamenten zoals lampen uit Parijs en deuren uit Egypte. Alles betegelen kwam op nog eens 10.000 euro extra uit.” Gekozen is voor een kleurrijke keramische sloophout dat niet van echte planken valt te onderscheiden. Het past perfect bij het Vintage tableau van Vives. Van Rossum heeft een half jaar zelf als uitvoerder in dit project gewerkt om één op één direct knopen door te hakken. Van het mechaniek in de garagedeuren die het geheel kunnen afsluiten bij slecht weer tot en met de akoestiek. Die totale zorg maakt het pand ook geschikt voor allerlei evenementen en bijeenkomsten.

San Blas KOL tegels

Blind
Dick Kol wandelt hier bijna wekelijks even binnen om met argusogen het geheel te volgen. “Ja, hier doe je het allemaal voor! Iemand gaat blind op je advies af en vice versa houd ik rekening met zijn wensen en budget. Er is sprake van een waanzinnige wisselwerking tussen Frank en Martine met mij en de zaak. Zo kozen ze voor exact dezelfde toiletbetegeling als bij mij in de winkelopstelling.” Ook hier keramisch hout op de vloer, een vintage achterwand en unitegel in zachtblauw alsof het handvorm is.

Kol inspecteert tijdens de aanleg het voegwerk voordat het sanitair geplaatst wordt. Vol tevredenheid laat hij weten: “Wij hebben sloophout tot in de oneindigheid. De consument ziet nu het voordeel dus dit is booming. Er is geen reden om het niet te kiezen. En als die klant iets wil bedenken om ervan te zien, dan heb ik er al tien genoemd om het wel te doen. Als ik dat hout niet had gehad, dan was mijn zaak er nu niet meer geweest. Mooi hout, vintage en de buitentegels natuurlijk. Daar begint goed de loop in te komen. Dus het is in tijden niet zo positief geweest allemaal.”

Tekst: Renée de Haan; beeld: San Blas, Bloemendaal aan Zee

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie